top of page
שאלות נפוצות
הלתת הוא מקור הסוכר בתירוש הבירה. אותו הסוכר שהשמרים יעכלו ויפיקו ממנו אלכוהול.
לפני תהליך ההלתתה, הסוכר נמצא בגרגר במצב של עמילן: מצבורים של שרשראות סוכר סבוכות ומקופלות. זהו סוכר מורכב, אותו השמרים לא יודעים לנצל. ככה לא ניתן לייצר בירה.
מי שכן יודע לנצל את העמילן הוא כמובן הצמח עצמו. לכן עוברים גרגירי הדגן תהליך ראשוני של הנבטה, על מנת לגרום לפירוק הסוכר להתחיל: הגרגר מתעורר ומתחיל לייצר אנזימים, חלבונים, שתפקידם "לגזור" ולפרק את הסוכר לשרשראות פשוטות וזמינות. לאחר מכן מיובשים הגרגרים באוויר חם כדי לעצור את התהליך. כך נוצר הלתת - אשר עדיין מכיל את כל העמילן, אך כעת גם מצוייד באנזימים שתפקידם לפרק את העמילן לסוכרים פשוטים. את הסוכרים האלה השמרים כן יודעים לנצל, והדרך לבירה מתחילה להיות סלולה
bottom of page



